Επιτυχίες των μαθητών

 

Διακρίσεις

 


Απρίλιος 2023

 Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του 10ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Διηγήματος που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου και τον Σύλλογο Αλατσατιανών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Ένα μεγάλο μπράβο στη μαθήτρια της Β΄Λυκείου Ρισσάκη Ελισάβετ για το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων και στη συμμαθήτριά της Καλαφάτη Μαριλένα για τον Έπαινο Διάκρισης. Τα διηγήματα είχαν θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και γράφτηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής με υπεύθυνες καθηγήτριες τις φιλολόγους Χαλκιαδάκη Φανή και Σταμουλάκη Ράνια. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές πάντα εμπνεύσεις και δημιουργίες! 


 

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος καθηγητών του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου συγχαίρουν τις μαθήτριες της Β’Λυκείου Ξυλούρη Ιωάννα, Κλινάκη Βικτωρία και Μαστρογιαννάκη Χριστίνα που διακρίθηκαν για τις υψηλές βαθμολογικές τους επιδόσεις και έλαβαν έπαινο διάκρισης στον 9ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διοργανώθηκε από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Οι μαθήτριες του 10ου ΓΕΛ, σε συνεργασία με τη φιλόλογο του σχολείου Φανή Χαλκιαδάκη, συμμετείχαν με επιτυχία στο διαγωνισμό και ήρθαν σε επαφή με την επιστήμη της φιλοσοφίας και την τέχνη της επιχειρηματολογίας.

 Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου 2019 υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ. Θέμα του διαγωνισμού ήταν «Η Ελπίδα». Οι μαθητές κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε τρίωρη εξέταση, με διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων, και να επιλέξουν ένα από τα τρία θέματα - μέσα από την ενιαία θεματική περιοχή του Διαγωνισμού - που τους δόθηκαν την ημέρα εκείνη. Τα γραπτά αρχικά διορθώθηκαν από τοπικές επιτροπές και όσα βαθμολογήθηκαν άνω του 16 στάλθηκαν στην Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού από την οποία βαθμολογήθηκαν εκ νέου. Όσα πήραν τελικό βαθμό άνω του 16 έλαβαν έπαινο διάκρισης.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την τέχνη της Φιλοσοφίας και ο εμπλουτισμός, η διεύρυνση και εμβάθυνση της σκέψης των μαθητών σε θέματα φιλοσοφικού στοχασμού που άπτονται των σύγχρονων προβληματισμών και της καθημερινής ανθρώπινης εμπειρίας. Το σχολείο μας συγχαίρει τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου που έλαβαν τη διάκριση αυτή και ευελπιστεί σε συνέχεια της ωραίας αυτής προσπάθειας. 

 


 

Ο μαθητής Κοπιδάκης Νικόλαος της Γ τάξης κατέκτησε την 3η θέση στο Καράτε, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 2017-18.

 


Ο μαθητής Αλέξανδρος Δημόπουλος της Γ τάξης κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα των 200μ, που διεξήχθη στο Ηράκλειο κατά το σχολικό έτος 2017-18 στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

 


Η μαθήτρια Στεφανάκη Ειρήνη της  Α τάξης έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία έως 18 ετών στον Διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα "Τα Χριστούγεννα" που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της δράσης "Ονειρούπολη 2016".

 


Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών κατέλαβε την 1η θέση στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες ποδοσφαίρου Νομού Ηρακλείου και τη 2η θέση στη Β΄ φάση στην περιφέρεια Κρήτης τη σχολική χρονιά 2016-17.
 


 

Ο μαθητής μας Μαυροειδής Γεώργιος της Α τάξης κατέλαβε την 1η θέση στο άλμα εις μήκος στους Nομαρχιακούς μαθητικούς αγώνες στίβου (2013-14), ενώ παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Παγκρήτιους μαθητικούς αγώνες.

 


 

Ο Μανωλαράκης Νικόλαος, μαθητής της Β τάξης, συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό DOODLE4GOOGLE, το σχολικό έτος 2012-13 και διακρίθηκε στους 15 finalist στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου.


 

 

Επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

2016     90%

2015

2014     90%

2013     90%    10%

2012     90%    10%

2011     90%    10%